“Ik weet het nog precies. Het moment waarop ik wist:

‘Dit is het, dit is wat ik écht wil’

Het was ’s avonds laat. Of nou ja, eigenlijk was het al diep in de nacht. Het was stil in huis. Mijn man en kinderen lagen te slapen. Ik zat op de grond bij mijn bureau. Om me heen een chaos van losse papiertjes met krabbels en mijn notitieboeken. Ik had een goede playlist aangezet en op mijn bureau stond een geurkaars te branden. Dat is namelijk wat ik doe om in de flow te komen. Want deze nachtelijke sessie deed ik natuurlijk niet zomaar. Ik had een doel. Ik zat in alle rust mijn aantekeningen door te nemen. En opeens uit het niets was daar dus hét moment. Alles viel op z’n plek.

Maar zo helder als ik nu weet wat ik wil (en hoe ik het wil) Zo is het niet altijd geweest.

 

Het perfecte plaatje

Tijdens en na mijn studie ben ik jarenlang bezig geweest met het nastreven van wat voor mij het perfecte plaatje leek. Ik wist precies wat ik wilde en ging recht op mijn doel af. En toen ik eenmaal dat punt had bereikt, voelde ik niet dat succes of die voldoening die ik had verwacht. Ik keek dus verder. Stelde nieuwe doelen.

Maar ook dit bracht niet datgene waarop ik hoopte. Toen werd het tijd om mijzelf en mijn leven onder de loep te nemen. Ik ontdekte dat ik het verkeerde plaatje nastreefde. En de doelen die ik stelde me vaak meer energie kostte dan opleverde.

Ik had dan wel alles wat ik wilde.  Maar ik voelde me niet hoe ik me wilde voelen. Ik was te zwaar en het ontbrak me aan energie. En telkens weer kwam die gedachte: Wil ik me over 5 jaar (ik was van de lange termijn doelen, dus zo dacht ik ook) nog zo voelen? Het antwoord was nee. Dus ik besloot, dit kan en moet anders. Ik zegde mijn baan op en dacht ik zie wel wat er op mijn pad komt. Maar wat er op mijn pad moest komen kon mij niet vinden. Omdat ik namelijk niet wist wat ik zocht.

 

Zoektocht

En zo begon mijn zoektocht. Stap voor stap ging ik te werk, zonder ook maar te weten waarnaartoe of met welk doel. Maar ik deed elke dag een stap (soms zelfs achteruit) En deze zoektocht heeft me veel gebracht. Rust, onrust, plezier, frustratie, energie, en een heleboel zelfkennis. Maar nog steeds kwam ik niet tot het antwoord wat ik zocht. Wat ik wél wist, is dat ik wilde gaan ondernemen. Ik had inmiddels wel ontdekt dat daar voor mij de sleutel naar vrijheid, plezier en voldoening ligt. Maar ik had geen idee waar te beginnen.

Ik zie namelijk altijd en overal kansen en mogelijkheden. Een beeld, een geluid, een geur of een gedachte kan mijn brein al op volle toeren laten werken. En zo ging het ook in mijn zoektocht naar hét idee. Ik vond veel dingen leuk en had daardoor 1001 ideeën. Ze varieerden van het opzetten van een webwinkel, tot fotograaf, begrafenisondernemer (ja echt, dit idee is ook voorbij gekomen), koerier, stylist of interieurarchitect. Tot twee keer toe ben ik bij de KVK geweest maar dan sloeg de twijfel toe. Is dit écht wat ik wil, is het haalbaar en kan ik hier echt m’n geld mee gaan verdienen? Ik verzandde in mijn twijfels en ideeën en deed vervolgens niets. Ik liep vast.

 

Driemaal is scheepsrecht

Totdat ik ‘toevallig’ op facebook een trainer tegenkwam. Zij kon mij leren hoe je succesvol een bedrijf kunt opzetten zonder jezelf uit het oog te verliezen. En hoewel het me een flinke investering heeft gekost kan ik zeggen dat het elke cent waard ik geweest. Ik heb me laten trainen en kwam tot mijn idee. Ik ontdekte wat ik écht wil. En zo kwam het dat ik voor de derde keer in mijn leven bij de KVK zat.

 

Waarom ik doe wat ik doe

Ik begon mijn verhaal met het moment dat voor mij de kwartjes vielen. Op het moment dat, dat gebeurde zag ik in hoe ik mijn ervaring, talent en energie in kan zetten om andere vrouwen te helpen. Te helpen om in beweging te komen. Datgene te gaan doen wat ze écht graag willen (en daar hun bedrijf van te maken). Want als je doet waar je van houdt voel jij je gelukkig.

 

In beweging komen

Ik weet hoe het is om vast te lopen. Gelukkig weet ik inmiddels ook hoe je weer in beweging komt. En als die trein dan éénmaal op gang is. Dan is ie niet meer te stoppen. Ik ben stap voor stap het leven gaan creëren zoals ik het wil. En het is niet perfect. Verre van dat. Maar ik heb plezier, voel me vrij en help anderen. Leuker wordt het niet. En geloof me als als ik het kan, kan jij het ook.

Fijne dag!

Mirjam

 

Wat zou er gebeuren als jij vandaag nog in beweging komt?

 

Heb jij ook het gevoel ‘vast’ te zitten en ben jij benieuwd wat er gebeurt als je in beweging komt?

 

Mail me en vraag een gratis 1 – op – 1 sessie aan (twv € 147,00) om te kijken of ik jou verder kan helpen.

 

Ja, ik wil graag een gratis 1 – op – 1 sessie